om hamar løkkecup

Løkkecup arrangeres i Ankerskogen Park sentralt i Hamar og fungerer som et offentlig arrangement åpent for publikum og de som har lyst til å se på. Det er kun de som skal delta og spille i selve fotballturneringen som må melde seg på.

Hamar Løkkecup har vokst i omfang helt siden starten, og har nå mellom 80 og 90 påmeldte lag.

Lagene som deltar på Løkkecup består av vennegjenger og tilfeldig sammensatte lag som til vanlig ikke spiller i organisert divisjonsfotball i Norge. De fleste lag stiller med eget telt som de bruker som base for deltakerne sine gjennom dagen. 

Hamar Løkkecup har aldri vært et idrettsarrangement. Hamar Løkkecup har aldri vært en fotballturnering eller handlet om å konkurrere eller vinne i fotball. Poenget med Løkkecup er å ha det moro med venner, fotballsparking bare en unnskyldning for sosial sammenkomst og fest. Løkkecup hyller derfor ikke de som skårer mest mål etter å ha løpt etter en ball. Det er enkeltindividet som fremheves og prissettes. Kreativitet, engasjement og kunstnerisk uttrykk er det vi ser etter.

Løkkecups sanne ånd vises også gjennom at ting ofte blir litt tilfeldig og at ting blir som det blir;  kanskje er oppmerkingen på banen dårlig, eller den mangler, kanskje er det dumper og ujevnheter på banen, kanskje er det hull i et målnett, målet er kanskje mindre enn på nabobanen, eller at kamper kanskje må spilles uten dommer fordi det tilfeldigvis manglet noen til å blåse akkurat da. Og hvem vet, kanskje en kamp gjennomføres kortere eller lenger enn andre. Javel, det er sånn det er. Det er Løkkecup, Løkkecup er ikke strømlinjeformet og formelt, Løkkecup skal gjennomføres etter vilje, lyst og motivasjon. Sånn har det vært siden 1998 og slik vil det alltid være.

Passer ikke dette deg sier du? Vel, da må du delta på en helt vanlig fotballturnering – ikke Løkkecup!